Nieuws over aanmeldingen

Het cursusprogramma is vernieuwt in 2024

Er zijn vier verschillende nieuwe masterclasses uitgewerkt voor 2024! Ze bieden een flinke diepgang, maar vooral ook veel praktijk. De Masterclass natuurgericht maaibeheer heeft een nieuwe opzet van 3 dagen, start op 18 juni en kan geboekt worden. De overige drie Masterclasses zitten vol en zijn gestart. In 2025 zullen ze opnieuw te volgen zijn en nieuwe data komen uiterlijk september 2024 op de website voor 2025. Vast een plaats reserveren is mogelijk.

Verder zijn voor ‘Flora en vegetatie‘ en ‘Wilde bijen; ecologie en maatregelen‘ dit voorjaar weer te volgen. Meld ook hier tijdig voor aan, want de eerstgenoemde zit bijna vol.

Ook ‘Ecologische stadsparken Eindhoven‘ is deze zomer vanwege de grote belangstelling toch weer te boeken, in tegenstelling tot eerder genoemd. Het blad Tuin+Landschap schreef er in de editie van 27 oktober 2023 (nr 22) een heel leuk artikel over!


Cursus heidebeheer in 2024 weer individueel te boeken!

Vanwege een toenemende belangstelling is de cursus heidebeheer in 2024 nog één keer gepland, zodat hij individueel gevolgd kan worden. Afgelopen twee jaar is de cursus alleen in-company gegeven (en dat kan nog steeds), maar op 18 en 25 september 2024 is de cursus weer in Heeze te volgen. De bijzondere en gevarieerde Strabrechtse heide vormt de thuisbasis van docent Jap Smits, die daar ook het meeste kan laten zien. De ochtenden zijn binnen met de kern van de lesstof, maar de middagen gaan naar buiten om van de praktijk te leren.


Cursus Basiskwaliteit Natuur realiseren stopt

Vogelbescherming Nederland heeft besloten te stoppen met de cursus Basiskwaliteit Natuur die ze jaren lang samen met Naturio heeft georganiseerd. Het concept is inmiddels breed opgepakt en via websites en de Toolbox Biodiversiteit is veel informatie te vinden. Het concept is ook nog volop in ontwikkeling. Wellicht wordt er in een latere fase een nieuwe cursus ontwikkeld. Houd de website in de gaten.


Trots op hoge cijfers

Cursisten geven met regelmaat het rapportcijfer 9 of 10 aan de cursussen. Het totaal gemiddelde van alle individuele cursussen van de afgelopen jaren is een 8,5! Daar zijn alle docenten natuurlijk zeer trots op! Het gemiddelde rapportcijfer van alle evaluaties van de afzonderlijke cursussen, staat bij de cursussen genoemd.


Graag een maand van tevoren aanmelden

Sommige cursussen stromen al vol, anderen hebben juist (te) kleine groepen. Wacht graag niet te lang met aanmelden! U bent dan verzekert van een plek en wij kunnen de voorbereidingen soepel laten verlopen en tijdig beslissen of een cursus door kan gaan of niet.

Nieuwe coaching data!

Er zijn nieuwe data in 2024 voor coaching in de vorm van terugkomdagen of online. Bekijk de pagina coaching!

Ontvang onze wekelijkse berichten!

Spontane reacties op deze berichten;

“Even een complimentje, je mails zijn heerlijk om iedere keer te lezen Karin!” – Meike

“Wat zijn jouw artikelen leuk om te lezen. Vol met feitjes en goed verteld. Ik lees ze graag!” – Gerbe

Schrijf je nu in voor deze leuke, interessante, grappige en opmerkelijke berichten.

Uitschrijven kan altijd nog, maar dat doen er maar weinig.

Deel deze pagina