Webinar Biodiversiteit!

Op 10 juni organiseerde NL Greenlabel het webinar ‘Biodiversiteit’ en Naturio werkte daaraan mee.

U kunt hem in de re-play bekijken via YouTube.

Een uurtje informatie en inspiratie over biodiversiteit realiseren.

16

verschillende cursussen

voor ieder wat wils

maak interessante combinaties van cursusdagen

35

cursusdagen in 2020

Op inspirerende locaties

u heeft flink wat keuze

Cursustip

voor alle groenbeheerders

in Amersfoort

Praktijkdag biodiversiteit en maaibeheer

3 september 2020

Nieuw in het programma

In 2020 nieuw in het programma;

Praktijkdag Biodiversiteit en maaibeheer in Amersfoort op 3 september

Cursus Vleermuizen en ruimtelijke ontwikkeling in Utrecht op 5 november

Cursus Beschermde soorten en ecologisch boombeheer in Amersfoort op 12 november

Nieuws over aanmeldingen

Er staan nieuwe cursuscombinaties met korting op de website; de Natuurbeheer combi, de combi Ecologisch groenbeheer en over natuurwetgeving. Zie de pagina opleiding.

In samenwerking met Vogelbescherming Nederland is vanaf half februari gestart met de nieuwe cursus ‘Basiskwaliteit Natuur realiseren‘. De eerste cursisten in Eindhoven waren heel positief! Er staan nieuwe data in oktober op de website.

De heidecursus van Jap Smits van Staatsbosbeheer is zeer warm aanbevolen voor iedereen die met beheer van heidegebieden te maken heeft. Jap deelt graag voor zijn pensioen zijn brede kennis die hij in zijn loopbaan heeft opgedaan. Aandacht voor bloemrijkdom, insecten, steenmeel, branden, plaggen zijn vanzelfsprekend. Een praktische tweedaagse cursus in september, in Heeze of op de Veluwe, met de middagen buiten. Meld graag snel aan zodat we weten of ze beiden kunnen doorgaan!


De meeste cursussen laten een toename aan deelnemers zien, laat dus tijdig weten als u wilt deelnemen. De kans op volle cursussen is nog steeds niet groot, maar neemt wel toe!

Ander nieuws

Het eerste 2 jaar cursussen geven zijn heel fijn gelopen. Dat blijkt vooral uit de zeer goede rapportcijfers die de deelnemers gemiddeld geven aan de cursussen. Ze raden u de cursussen unaniem aan en daar is Naturio trots op!


Afgelopen jaar heeft Naturio diverse in-comapany cursussen Natuurgericht maaibeheer aan gemeenten gegeven; Helmond, Haarlemmermeer en Amersfoort. Gemeente Katwijk is in juli aan de beurt. Voor gemeente Langedijk/Heerhugowaard is de cursus ecologisch groenbeheer intern gehouden. De cursussen zijn op maat gemaakt, gericht op de werkzaamheden en situatie in dié gemeente. De reacties waren steeds heel positief!


Ook bij terreinbeheerders is die cursus in trek. Vorig jaar heeft het Flevo-landschap een in-company cursus maaibeheer gevolgd met vrijwel het hele beheerteam! De ‘goede mix tussen theorie en praktijk’ werd gewaardeerd en één cursist geeft aan; ‘zinnige cursus om onze organisatie en ons beheer weer een stapje verder te brengen’. Ook de excursie was zeer geslaagd en het weer werkte mee. Eind oktober vorige jaar waren er 23 beheerders van PWN aan de beurt om meer te leren over maaibeheer. Verdeeld over 2 dagen hebben ze bijgeleerd over de achtergronden en praktische aanpak van een goed maaibeheer. Ook de relatie met de begrazing kwam natuurlijk aan bod. Als je duinvalleien onder je hoede hebt, met zeer bijzondere soorten, is het belangrijk dat het hele team weet wat belangrijk is.

Dit jaar heeft Geldersch Landschap en Kasteelen deze cursus gevolgd, gecombineerd met leren de belangrijkste plantensoorten te herkennen. De beheerders gaven aan dat er echt eyeopeners in de cursus zaten en dat zij zeker met de kennis in de praktijk aan de slag kunnen. Zij volgen ook de cursus heidebeheer en cultuurhistorie in-company later dit jaar.

Welke invloed hebben de maatregelen tegen Corona op de cursussen?

Eind maart, april en mei heeft het cursusprogramma stil gelegen, behalve nieuwe online cursussen.

Cursussen in juni, juli en het najaar kunnen weer doorgaan! Afstand houden en voorzorgsmaatregelen nemen zijn daarbij natuurlijk regel. De horeca mag weer open en cursussen hebben dus de normale faciliteiten. De maatregelen worden in de gaten gehouden en nageleefd. De cursussen tot de zomer zitten vrijwel vol, maar in het najaar is overal nog ruim voldoende plaats. Meld wel graag snel aan, dan weten we tijdig hoe groot de groep is i.v.m. de ruimte in zalen.

Online cursussen; om 100% veilig en heel praktisch toch de mogelijkheid te bieden cursussen te volgen is Naturio met ingang van april gestart met twee cursussen online! Deze twee cursussen zijn daar inhoudelijk geschikt voor. Dit gebeurt middels live-online conference software, waarbij alle deelnemers middels video en geluid met elkaar in verbinding staan. De presentatie kan worden gevolgd, naast het beeld van de docent en andere deelnemers. Er kunnen gewoon vragen worden gesteld en in groepen worden gewerkt aan opdrachten. Cursusmateriaal (zoals de reader) wordt vooraf toegestuurd, zodat er gewoon met reader en opdrachten gewerkt kan worden. Daarmee is het verschil met een fysieke cursus erg klein.

De eerste drie cursussen in april en juni zijn zeer succesvol gelopen en cursisten vinden het (voor deze onderwerpen) een prima alternatief, ook op lange termijn. Niet hoeven reizen en daardoor een hoge efficiëntie zijn de voornaamste pluspunten. Daarom worden deze cursussen later dit jaar opnieuw online aangeboden;

In-company zijn natuurlijk ook mogelijkheden voor online cursussen. Neem vooral contact op voor meer informatie.

Waar kunt u Naturio tegenkomen?

Symposium Ecologie en de praktijk

- nieuwe datum niet bekend -

Eindhoven

Vaksymposium wat u niet mag missen

Meer informatie

Ecologica

Beheerdersdag VBNE

25 september 2020

ONLINE!

Mooie dag van de praktijk

Meer informatie

Nationale Groendag 2020

15 oktober 2020

Oss

Thema ‘samen voor meer groen in de buurt’

Meer informatie

Waar is Naturio geweest?

Symposium Biodiversiteit en Leefgebieden 2019

19 december 2019

's-Hertogenbosch

Symposium biodiversiteit en leefgebieden

Provincie Noord-Brabant

Gelderse biodiversiteitsdag

15 november 2019

Arnhem

Gelderse biodiversiteitsdag

Provincie Gelderland

Zoogdiervereniging, RAVON en Floron

Nationale Groendag 2019

14 november 2019

Wageningen

Hier had Naturio een stand

Nationale Groendag 2019

Van Stichting Steenbreek en Entente Florale

Vakbeurs Openbare Ruimte

2 oktober 2019

Jaarbeurs Utrecht

Vakbeurs openbare ruimte

Beheerdersdag 2019

27 september 2019

Marienwaerdt in Beesd

van de Bosgroepen en de VBNE

Beheerdersdag 2019

Nationale Biodiversiteitsdag

22 mei 2019

Arnhem

Nationale Biodiversiteitsdag bij IPC Groene Ruimte

Hier heeft Naturio zich met een stand gepresenteerd.

Tips en cursusnieuws

Eind mei heeft Naturio weer tips en cursusnieuwtjes verstuurd.

Bekijk nu de webversie zodat u ze kunt nalezen.

Meld hier aan als u voortaan ook nieuwtjes wilt ontvangen (ongeveer 6 keer per jaar).

Blijf op de hoogte!

Ontvang ongeveer 6 keer per jaar tips en cursusnieuws!

Naturio

Laat weten wat u graag wilt in uw cursus!

Uw ideeën worden meegenomen in het ontwikkelen van nieuwe cursussen

Enquete