Inspiratie door kennis

Karin Albers
Karin Albers
Folder Naturio

Naturio

Ecologische kennis goed toepassen levert meer op voor natuur én de mens. Goede ecologische vak-cursussen voor een brede doelgroep ontbraken in het werkveld. In dat gat is Naturio gesprongen. Sinds het voorjaar van 2018 biedt Naturio een brede selectie aan ecologische cursussen gericht op vakmensen.

Karin Albers, de initiator, was na ruim 20 jaar opzetten en uitbouwen van het ecologisch adviesbureau Ecologica toe aan een nieuwe uitdaging. Ecologische kennis delen is haar nieuwe passie. Zij heeft in die jaren aan tal van projecten gewerkt op het gebied van inrichting, beheer, monitoring, plan- en beleidsvorming. Haar brede kennis en ervaring in de landschapsecologie is zowel gericht op flora als op fauna en ze is thuis in zowel de stadsnatuur als in de ‘donkergroene’ natuur.  Ook het ‘Symposium Ecologie en de Praktijk‘ waar steeds ruim 300 vakmensen samenkomen, heeft ze jarenlang met veel enthousiasme georganiseerd. Zij is zelf docent bij de meer algemene cursussen, maar zoekt ook de samenwerking met specialisten om specifieke onderwerpen aan te bieden. Zie de verschillende docenten hieronder.

De cursussen kenmerken zich door een sterke inhoud en kleine groepen. Ze zijn op de praktijk gericht. Er is ook aandacht voor een goede didactische aanpak en handvatten om de kennis toe te kunnen passen in de dagelijkse praktijk. Eigen casussen, praktijkvoorbeelden en praktische tools maken onderdeel uit van de cursus. De cursussen worden zoveel mogelijk verspreid over het land gehouden, zodat u zo min mogelijk hoeft te reizen. Het betreft inspirerende locaties. De cursussen kunnen daarnaast ook in-company worden georganiseerd.

Naturio is lid van het Netwerk Groene Bureaus.

Docent

Karin Albers
Karin AlbersNaturio
Karin Albers, de initiator, was na ruim 20 jaar opzetten en uitbouwen van het ecologisch adviesbureau Ecologica toe aan een nieuwe uitdaging. Ecologische kennis delen is haar nieuwe passie. Zij heeft in die jaren aan tal van projecten gewerkt op het gebied van inrichting, beheer, monitoring, plan- en beleidsvorming. Haar brede kennis en ervaring in de landschapsecologie is zowel gericht op flora als op fauna en ze is thuis in zowel de stadsnatuur als in de ‘donkergroene’ natuur.

Docent

drs. Arnold van Kreveld
drs. Arnold van KreveldBureau Stroming
Deze beleidsbioloog combineert een sterk analytisch vermogen met een oplossingsgerichte visie. Na een brede ervaring opgedaan te hebben werkt Arnold sinds 2004 als freelance consultant voor ngo’s, bedrijven en overheden. Hij is werkzaam bij Bureau Stroming, gastdocent op de Erasmus School of Accounting & Assurance en sinds 2017 Programma Coördinator van stichting Tijdelijke Natuur.

Docenten

Ir. Hans Bleumink en Ir. Jan Neefjes
Ir. Hans Bleumink en Ir. Jan Neefjesbureau Overland
Bureau Overland is gespecialiseerd in landschap en erfgoed, op het raakvlak met natuur(ontwikkeling), waterbeheer en ruimtelijke planvorming – van cultuurhistorische inventarisaties tot de productie van landschapsboeken en het opstellen van erfgoedstrategieën. Overland werkt voor terreinbeheerders, landgoedeigenaren, waterschappen, provincies en het rijk. Recente producten zijn het Handboek Beken en Erfgoed (voor waterschappen en terreinbeheerders) en de landschapsbiografieën voor de vier uitverkozen ‘mooiste natuurgebieden van Nederland’.

Docent

Ing. Ilco van Woersem
Ing. Ilco van WoersemEcologica
Ilco werkte ruim vijfentwintig jaar in het bos- en natuurbeheer, zelfs in Afrika. Daar viel ook boombeheer onder, veiligheidscontroles, lanen vervangen, snoeicursussen, inventarisaties van vogels en vleermuizen. De laatste vijftien jaar is hij vooral bezig met opdrachten op het gebied van groene inrichting en beheer, inventarisaties van vleermuizen, vogels en herpetofauna en toetsingen. Met groene wetgeving kan hij goed uit de voeten.
Hij heeft onder andere ervaring opgedaan met de vervanging van zeer oude, vervallen beuken- en eikenlanen op buitenplaatsen van Natuurmonumenten, landgoederen van Defensie, op begraafplaatsen en langs wegen van gemeenten en Rijkswaterstaat.

Blijf op de hoogte!

Ontvang ongeveer 6 keer per jaar tips en cursusnieuws!

Naturio

Laat weten wat u graag wilt in uw cursus!

Uw ideeën worden meegenomen in het ontwikkelen van nieuwe cursussen

Enquete