Project omschrijving

insectenhotel cursus insecten
ecologisch stadspark - natuurbeleving
Nu aanmelden

De doelgroep is

 • Professionals met ambities voor groen

 • Groenbeheerders

 • Bedrijven met buitenruimte

 • Landschapsarchitecten en ontwerpers

 • Projectontwikkelaars

 • Beleidsmedewerkers

 • Mensen met visie

 • Iedereen die wil veranderen

 • Bereid om in actie te komen

Kick-off – Online Workshop

Alles over stadsnatuur

Laat bebouwd gebied letterlijk en figuurlijk tot leven komen voor mens en dier!

Een unieke online workshop voor professionals met ambities voor groen, die inspiratie geeft om kwaliteit te bieden met natuur.

De opgave voor woningbouw zorgt voor verdichting in bebouwd gebied. Meer functies op een kleiner oppervlakte zorgt voor hoofdbrekens. Meer groen is gewenst, maar tegelijkertijd moet het betaalbaar blijven. Ook liggen er vele wettelijke eisen op het gebied van beschermde soorten, voor mitigatie en compensatie. U loopt juridische risico’s als het verhaal niet klopt. Ondertussen ligt de lat steeds hoger, men wil op alle punten kwaliteit. Problematisch! Herkenbaar? Toch kan échte natuur en biodiversiteit in de stad een oplossing vormen voor deze dilemma’s.

Deze online workshop helpt u in korte tijd verder. Want het wiel is veelal al uitgevonden, dat hoeft u niet zelf te doen. Onderzoeken tonen aan dat groen, natuur en biodiversiteit vele voordelen hebben. Denk daarbij aan gezondheid, geluk, sociale samenhang, waterberging, minder hitte en hogere vastgoedprijzen. Maar hoe is dat efficiënt aan te pakken? Deze workshop ontzorgt. Daarbij spelen kwaliteit én kosten een rol. 

Deze unieke online workshop is nergens anders te volgen!

Huismus beschermde soort vaste nesten mitigerende maatregelen
natuurrijk maaibeheer

Na deze workshop heeft u:

 • Kennis en inspiratie om aan de slag te gaan

 • Praktische handvatten voor meer natuur in bebouwd gebied

 • Een goed beeld van bestaande tools

 • Inzicht in de voordelen voor uw eigen werk

 • Eenvoudige actiepunten voor uzelf

 • Inspiratie voor leefbare woonwijken

 • Enthousiasme om ook anderen aan te steken

Deze online workshop bestaat uit:

 • Praktische kennis en inspiratie verzameld door experts
 • Tools en beproefde methoden
 • Veel praktijkvoorbeelden, best practices
 • Uitwerken van eigen acties of casus
 • Interactie, opdrachten en uitdagingen

Bonus 1

Online community voor uitwisseling van tips, successen en onderlinge feedback tussen deelnemers – gratis!

Deze community zorgt voor kruisbestuiving tussen deelnemers, wat zorgt voor meer motivatie en succes.

Bonus 2

Ieder kwartaal is er een online Q&A voor vragen en coaching – gratis!

Karin Albers zorgt ervoor dat er in kleine groepen voldoende tijd is voor coaching, zodat u maatwerk advies krijgt van de expert.

Combi Bonus

Als u nog bredere inspiratie zoekt, volg dan ook de workshop ‘Klaar voor de toekomst‘!

Als u beide workshops volgt, ontvangt u een extra bonus – VERRASSING!

Zoekt u naar manieren om te vergroenen, maar weet u niet hoe?

Heeft u gehoord over natuurinclusief bouwen, maar komt u niet verder dan nestkastjes?

Weten uw concurrenten wel te scoren op dit soort criteria in aanbestedingen en u niet?

Zou u graag meer praktische handvatten krijgen over stadsnatuur, zodat u niet alles zelf hoeft uit te puzzelen? 

U kunt veel tijd besparen met deze workshop, als u nog niet zo goed thuis bent in deze wereld. Deze workshop biedt in korte tijd een nieuwe kijk, maar vooral ook veel praktische tools. Natuur en biodiversiteit staan in de belangstelling. Gelukkig! Het zijn ‘hot onderwerpen’, die het heel goed doen in vage duurzaamheidsambities en PR. Direct zichtbare aspecten ook en niet zo abstract. Karin Albers heeft met haar 20 jaar ervaring op het gebied van ecologie en natuur een hele brede kennis. Door het uitvoeren van honderden projecten bij een grote verscheidenheid aan klanten weet ze ook heel goed wat binnen verschillende organisaties wel en niet werkt. Variërend van grote overheidsorganisaties en bedrijven tot het MKB. Wat werkt bij Provincies, gemeente, waterschappen, of juist bouwbedrijven, hoveniers, productiebedrijven of adviesbureaus? Zowel in de workshop zelf als in de Q&A helpt zij u concreet op weg, zodat u niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Ze is zelf haar hele loopbaan al ondernemer, heeft veel geadviseerd aan overheden en is op veel plekken over de vloer geweest. Van alle markten dus thuis.

Van traditioneel bouwen, naar overal natuurinclusief bouwen, dat is nog eens een droombeeld! Stadsnatuur van een hoge kwaliteit, voor mens, plant en dier, dat ligt na deze workshop binnen handbereik.

U moet natuurlijk wel in actie komen en hier (wat) tijd voor vrij maken. Dit zorgt dan voor meer werkplezier voor uzelf, leefbare steden en dorpen én meer natuur en biodiversiteit. Een echte win-win-win!

Hier geldt wel; als nu na deze workshop géén tijd kunt vrij maken voor acties, heeft de workshop geen zin. Wellicht voor over een half jaar inplannen? Ik zie u dan graag terug.

Nu aanmelden

Best practice

Hoe mooi kan een nieuwe woonwijk zijn? Nieuwe wijken vind ik altijd vrij troosteloos; met jonge boompjes, wat gazons en slootjes. Voelt u dat ook? Het duurt jaren voordat het voor mij wat wordt. Dat zeg ik als natuurliefhebber, maar ook als genieter van mooie landschappen.
Ik was dan ook nieuwsgierig naar de woonwijk ‘Kerckebosch’ in Zeist, die in 2019 een prijs heeft gewonnen voor ‘meest natuurinclusieve wijk’. In 2020 ben ik daar geweest en WOW, ja, dat is nog eens wat ik bedoel met ‘natuurinclusief’. Bosjes, struweel, dood hout, bloemrijke stukken, zandige stukken, zelfs heide-achtige stukken waar je als ecoloog heel blij van wordt. Maar wat me vooral ook opviel; het leek geen nieuwe wijk! Hij was gewoon direct volwassen, want er stonden volop grote bomen. Dat moet lekker zijn geweest met die hete zomer! Dat moet ook mooi zijn in de winter, want daar is het niet kaal en troosteloos. Ik moest er aan terugdenken toen ik laatst een foto zag van een andere nieuwe wijk…….

Bij deze; ontwerpers, planmakers en projectontwikkelaars; ga inspiratie op doen! De vastgoedprijzen zijn het meer dan waard om zo om te gaan met nieuwbouw. De natuur is u dan ook nog eens dankbaar! Het voordeel voor de bewoners lijkt me duidelijk.

Karin Albers cursusleider ecoloog spreker dagvoorzitter

Tien redenen waarom u heel blij wordt van deze workshop;

 • Boordevol inhoud en leuk om te volgen

 • U krijgt heel veel praktische tips

 • U ziet door de bomen het bos weer

 • U staat er niet alleen voor

 • Alle expert kennis geïntegreerd in één workshop

 • U wordt door Naturio, maar ook andere organisaties verder geholpen

 • Het is inclusief persoonlijke coaching

 • Het kost wel wat, maar niet veel tijd

 • U zult enthousiast aan de slag gaan

 • U gaat uw doelen bereiken

Kick-off

De Kick-off is éénmalig en met 50% korting live te volgen via Zoom op 25 maart. U kunt hier online bij zijn én zelf vragen stellen. Dit aanbod is eenmalig en komt dus nooit meer terug!

Na de kick-off wordt dit een online workshop die u in uw eigen tijd kunt volgen. Ook de deelnemers van de kick-off krijgen hier toegang toe.

Mis het niet op donderdag 25 maart tussen 10:00 en 15:00 uur.

AANMELDEN IS MOGELIJK TOT 19 MAART 17:00. LET OP VOL=VOL

Garanties

Deze online workshop;
 1. Volg je in je eigen tijd en op momenten en plaatsen die jou uitkomen
 2. Biedt voor iedereen begrijpelijke en toepasbare tips en adviezen
 3. Zit boordevol inhoud en is niet voor 3/4 een verkooppraatje
 4. Heeft geen reistijd en reiskosten
 5. Geeft soepele en gebruiksvriendelijke toegang tot alle onderdelen voor 2 jaar met een internetverbinding, laptop, tablet of zelfs smartphone
 6. Heeft ieder kwartaal een persoonlijke online vragensessie met maatwerk antwoorden op uw vragen
 7. Laat u een heel jaar deelnemen aan de besloten online groep van deelnemers om kennis, ervaring, tips en tops uit te wisselen

Reviews van bestaande cursussen;

Leuke, praktische en toegankelijke cursus. Geeft voldoende handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan. – Ecologische kansen – 2019

Was duidelijk, veel geleerd. Ik kijk meteen heel anders naar mijn leefomgeving. – Ecologische relaties – 2019

Weer een inspirerende en prikkelende cursusdag. Fijn dat er wordt ingegaan op praktijkvoorbeelden. – Ecologische relaties – 2020

Docent

Karin Albers
Karin AlbersNaturio
Karin Albers, ecoloog en ondernemer, was na ruim 20 jaar opzetten en uitbouwen van het ecologisch adviesbureau Ecologica toe aan een nieuwe uitdaging. Haar nieuwe passie is ecologische kennis delen, die zowel de natuur zelf als vooral ook mensen vooruit helpt. Zij heeft in haar loopbaan een brede ervaring opgebouwd op het gebied van inrichting, beheer, monitoring, plan- en beleidsvorming bij een grote diversiteit aan organisaties. Ze helpt u vooruit met haar landschapsecologische kennis van zowel flora als fauna en zowel in de stadsnatuur als in de ‘donkergroene’ natuur.

Kenmerken van alle cursussen

Bent u bang dat u alles al weet? Het opdoen van actuele, aantrekkelijke, maar ook echt inhoudelijke kennis staat centraal in iedere cursus. Hierbij is zowel aandacht voor de breedte als de diepte. Voor iedereen wordt de eigen kennis aangevuld.

Is dan alles theorie? Nee, in de cursussen staat praktische toepasbaarheid voorop. Ten eerste wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt stilgestaan bij het toepassen van de kennis binnen uw eigen werk. Dit gebeurt door opdrachten of casussen.

Actuele ontwikkelingen worden gevolgd en meegenomen in de cursussen. Ook is er aandacht voor verbanden tussen onderwerpen en met andere vakgebieden.

De cursussen worden gegeven door ervaren vakmensen, die aandacht hebben voor didactiek. Geen saaie lessen, maar aantrekkelijke verhalen.

Er wordt gewerkt met kleine groepen en u krijgt de gelegenheid uw eigen doelstelling en vragen aan te geven. Bij cursussen worden die zoveel mogelijk in de cursus zelf al verwerkt, bij praktijkdagen is er veel gelegenheid tot vragen stellen. U krijgt dus altijd antwoord op uw vragen.

Iedere cursuslocatie heeft iets unieks. De cursussen vinden centraal in het land plaats of indien mogelijk zoveel mogelijk verspreid. Goede bereikbaarheid, liefst per openbaar vervoer, is hierbij een aandachtspunt. Ook zijn er steeds meer online mogelijkheden, waarbij u zelf een inspirerende plek kunt kiezen.

Ga voor alles over stadsnatuur!

Meld u aan en nadere informatie volgt.

Praktische informatie over aanmelden