Project omschrijving

Nu aanmelden

De doelgroep is

 • Duurzaamheidsmanagers

 • Ondernemers met duurzaamheidsambitie

 • Inspiratie zoekers

 • Iedereen die winst wil maken

 • Wereldverbeteraars

 • Mensen met visie

 • Fanatiekelingen

 • Mensen die door de bomen het bos niet zien

 • Iedereen die wil veranderen

 • Bereid om in actie te komen

Kickoff – Online Workshop

Klaar voor de toekomst

Laat natuur en biodiversiteit mee liften en maak winst op alle vlakken!

Een vernieuwende online workshop voor ondernemers en managers met duurzaamheidsambities, die inspiratie geeft om met eenvoudige acties een mooi, groen én winstgevend jaar te realiseren.

Hoe komen we sterker uit de huidige crisis? Voelt u de frustratie en het gebrek aan vooruitzicht? Zowel de korte als de lange termijn zijn onzeker. De natuur buiten trekt zich van onze crisis weinig aan, maar heeft het wel heel zwaar. De seizoenen gaan door, planten en dieren doen hun ding en zetten alles op alles om te overleven. Inspiratie uit de natuur en ecologie is de rode draad die u nodig heeft voor de toekomst! Leer op een eenvoudige manier bijdragen aan een betere natuur en daarmee ook aan een beter toekomst. Ga op een nieuwe manier winst maken voor uzelf én voor de wereld. Geef op een praktische manier handen en voeten aan duurzaamheidsambities. Deze vernieuwende workshop laat het van de positieve kant zien, toont de mogelijkheden en leert u kansen grijpen. Haal daarmee de concurrenten rechts in, zorg voor een spetterende PR en een beleid wat echt werkt.

Deze workshop heeft een unieke benadering en is nergens anders te volgen!

Na deze workshop heeft u:

 • Praktische handvatten om meer winst te maken met natuur

 • Oplossingen voor duurzaamheidsknelpunten

 • Inspiratie voor de toekomst

 • Inzicht in de voordelen voor uzelf en uw eigen organisatie

 • Eenvoudige actiepunten voor uzelf

 • Nieuwe mogelijkheden voor PR en communicatie

 • Enthousiasme om ook anderen aan te steken

 • Een betere toekomst

Deze online workshop bestaat uit:

 • Praktische kennis en inspiratie verzameld door experts
 • Actiepunten voor alle typen organisaties om mee aan de slag te gaan
 • Veel praktijkvoorbeelden, best practices
 • Uitwerken van eigen acties of casus
 • Interactie, opdrachten en uitdagingen

Bonus 1

Online community voor uitwisseling van tips, successen en onderlinge feedback tussen deelnemers – gratis!

Deze community zorgt voor kruisbestuiving tussen deelnemers, wat zorgt voor meer motivatie en succes.

Bonus 2

Ieder kwartaal is er een online Q&A voor vragen en coaching – gratis!

Karin Albers zorgt ervoor dat er in kleine groepen voldoende tijd is voor coaching, zodat u maatwerk advies krijgt van de expert.

Combi Bonus

Als u actief bent in RO of groenbeheer combineert deze uitstekend met de workshop Alles over stadsnatuur!

Als u beide workshops volgt, ontvangt u een extra bonus – VERRASSING!

Wilt u verandering op een manier die geen risico’s biedt?

Zoekt u vernieuwing in een organisatie die conservatief is?

Wilt u graag meer doen aan duurzaamheid, maar ziet u door de bomen het bos niet meer?

Probeert u op te vallen in de pers en op social media, maar heeft u te weinig onderwerpen?

Zou u graag in uw werk de wereld een beetje beter maken, maar levert dat te weinig op? 

Deze problemen hebben geen hoge prioriteit en blijven dus slepen en knagen. U bent waarschijnlijk bang dat u veel tijd kwijt zult zijn om dit aan te pakken, terwijl uw agenda al overvol zit. Deze workshop biedt in korte tijd een totale nieuwe kijk, door vooral te focussen op natuur en biodiversiteit. Hot onderwerpen, die het heel goed doen in vage duurzaamheidsambities en PR. Direct zichtbare aspecten ook en niet zo abstract. Karin Albers heeft met haar 20 jaar ervaring op het gebied van ecologie en natuur een hele brede kennis. Door het uitvoeren van honderden projecten bij een grote verscheidenheid aan klanten weet ze ook heel goed wat binnen verschillende organisaties wel en niet werkt. Variërend van grote overheidsorganisaties en bedrijven tot het MKB. Wat werkt bij Provincies, gemeenten, waterschappen, of juist bouwbedrijven, hoveniers, productiebedrijven of adviesbureaus? Zowel in de workshop zelf als in de Q&A helpt zij u concreet op weg, zodat u niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Ze is zelf haar hele loopbaan al ondernemer, heeft veel geadviseerd aan overheden en is op veel plekken over de vloer geweest. Van alle markten dus thuis.

U moet natuurlijk wel in actie komen en hier (wat) tijd voor vrij maken. Dit zorgt dan voor meer werkplezier voor uzelf, een betere toekomst voor uw organisatie én meer natuur en biodiversiteit. Een echte win-win-win!

Als nu na deze workshop echt géén tijd kunt vrij maken voor acties, heeft de workshop nu (nog) geen zin. U kunt dan beter wachten tot het meer prioriteit heeft. Wellicht voor over een half jaar vast in de actie lijst zetten? Deze workshop blijft voor u beschikbaar.

Nu aanmelden

Best practice

Al jaren geleden heeft Heineken in Zoeterwoude de gazons ingewisseld voor ecologisch beheer! De orchideeën groeien daar voor het kantoorraam en het zoemt van de insecten. Medewerkers maken weer lunchwandelingen, de beheerkosten zijn overzichtelijk en ze kunnen trots naar buiten treden met PR.

Deze zomer is weer een mijlpaal bereikt: bijna een miljard flesjes per jaar worden qua energie volledig groen gebrouwen en verpakt. Stootte Heineken in 2010 nog 6,5 kilo CO₂ uit voor de productie van een hectoliter bier, nu is dat gereduceerd tot nul. Geen boekhoudkundige trucs met groene certificaten, maar door het plaatsen van windturbines, zonnepanelen en het gebruik van biogas uit afvalzuivering.

Ecologische keuzes maken is dus niet alleen beter voor de natuur, maar heeft ook voordelen voor onszelf” – aldus de duurzaamheidsmanager van Heineken

Op de foto’s zie je de Heineken-brouwerij in Zoeterwoude met bijzondere natuur en in Den Bosch met 16.569 zonnepanelen.

Wie volgt? Ook kleine bedrijven of andere organisaties kunnen hun voordeel behalen en belangrijke stappen zetten, daar hoef je geen multinational voor te zijn!

Karin Albers cursusleider ecoloog spreker dagvoorzitter

Tien redenen waarom u heel blij wordt van deze workshop;

 • Het is niet ingewikkeld, maar juist leuk om te volgen

 • U krijgt heel veel praktische tips

 • U ziet door de bomen het bos weer

 • U staat er niet alleen voor

 • Alle expert kennis geïntegreerd in één workshop

 • U wordt door Naturio, maar ook andere organisaties verder geholpen

 • Het is inclusief persoonlijke coaching

 • Het kost wel wat, maar niet veel tijd

 • U zult enthousiast aan de slag gaan

 • U gaat uw doelen bereiken

De natuur en de aarde beschermen. Natuur herstellen

Kick-off

De Kick-off is éénmalig en met 50% korting live te volgen via Zoom op 18 maart. U kunt hier online bij zijn én zelf vragen stellen. Dit aanbod is eenmalig en komt dus nooit meer terug!

Na de kick-off wordt dit een online workshop die u in uw eigen tijd kunt volgen. Ook de deelnemers van de kick-off krijgen hier toegang toe.

Mis het niet op donderdag 18 maart tussen 10:00 en 15:00 uur.

AANMELDEN IS MOGELIJK TOT 12 MAART 17:00. LET OP VOL=VOL

Garanties

Deze online workshop;
 1. Begeleid van A tot Z in het uitwerken van de doelen en acties
 2. Biedt voor iedereen begrijpelijke en toepasbare tips en adviezen
 3. Volg je in je eigen tijd en op momenten en plaatsen die jou uitkomen
 4. Zit boordevol inhoud en is niet voor 3/4 een verkooppraatje
 5. Heeft geen reistijd en reiskosten
 6. Geeft soepele en gebruiksvriendelijke toegang tot alle onderdelen voor 2 jaar met een internetverbinding, laptop, tablet of zelfs smartphone
 7. Heeft ieder kwartaal een persoonlijke online vragensessie met maatwerk antwoorden op uw vragen
 8. Laat u een heel jaar deelnemen aan de besloten online groep van deelnemers om kennis, ervaring, tips en tops uit te wisselen

Reviews bestaande cursussen;

De cursus was leerzaam, nuttig, direct toepasbaar en vooral ook heel leuk! – Cursus Basiskwaliteit Natuur Realiseren – 2020

Zeer interessant, vooral de praktijkinsteek. – Cursus Natuurinclusief Groen – 2020

Docent

Karin Albers
Karin AlbersNaturio
Karin Albers, ecoloog en ondernemer, was na ruim 20 jaar opzetten en uitbouwen van het ecologisch adviesbureau Ecologica toe aan een nieuwe uitdaging. Haar nieuwe passie is ecologische kennis delen, die zowel de natuur zelf als vooral ook mensen vooruit helpt. Zij heeft in haar loopbaan een brede ervaring opgebouwd op het gebied van inrichting, beheer, monitoring, plan- en beleidsvorming bij een grote diversiteit aan organisaties. Ze helpt u vooruit met haar landschapsecologische kennis van zowel flora als fauna en zowel in de stadsnatuur als in de ‘donkergroene’ natuur.

Kenmerken van alle cursussen

Bent u bang dat u alles al weet? Het opdoen van actuele, aantrekkelijke, maar ook echt inhoudelijke kennis staat centraal in iedere cursus. Hierbij is zowel aandacht voor de breedte als de diepte. Voor iedereen wordt de eigen kennis aangevuld.

Is dan alles theorie? Nee, in de cursussen staat praktische toepasbaarheid voorop. Ten eerste wordt veel gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden. Daarnaast wordt stilgestaan bij het toepassen van de kennis binnen uw eigen werk. Dit gebeurt door opdrachten of casussen.

Actuele ontwikkelingen worden gevolgd en meegenomen in de cursussen. Ook is er aandacht voor verbanden tussen onderwerpen en met andere vakgebieden.

De cursussen worden gegeven door ervaren vakmensen, die aandacht hebben voor didactiek. Geen saaie lessen, maar aantrekkelijke verhalen.

Er wordt gewerkt met kleine groepen en u krijgt de gelegenheid uw eigen doelstelling en vragen aan te geven. Bij cursussen worden die zoveel mogelijk in de cursus zelf al verwerkt, bij praktijkdagen is er veel gelegenheid tot vragen stellen. U krijgt dus altijd antwoord op uw vragen.

Iedere cursuslocatie heeft iets unieks. De cursussen vinden centraal in het land plaats of indien mogelijk zoveel mogelijk verspreid. Goede bereikbaarheid, liefst per openbaar vervoer, is hierbij een aandachtspunt. Ook zijn er steeds meer online mogelijkheden, waarbij u zelf een inspirerende plek kunt kiezen.

Ga voor een betere toekomst!

Meld u aan en nadere informatie volgt.

Praktische informatie over aanmelden